A Nagy Küldetés Számomra: Első Rész

Sziasztok Horváth Bogi vagyok 22 éves Emberi Erőforrás tanácsadó mesterképzésen tanulok az ELTE-n. Szeretném nektek elmesélni röviden megtérésem történetét és azt, hogy Isten miként formált az évek

Tinédzser korom körül döntöttem úgy, hogy ezentúl Jézust szeretném követni életem hátralévő részében. Isten úgy igazgatta az utamat, hogy bekerülhettem egy egyházi iskolába, amelynek köszönhetően Isten rávilágított hiányaimra, az által, hogy sok jó példaképet láthattam magam előtt mind tanáraim mind pedig diáktársaim személyében. Éreztem, hogy szükségem lenne a lelki növekedésre, de nem tudtam mi az, amely megakadályoz engem ebben. 11.-es voltam mikor a FÉK ellátogatott egy angol óránkra az iskolámban és hirdette nekünk a Speak Out keresztény angol tábort. Még azon a nyáron el is mentem, amely óriási hatással volt rám, ugyanis ott jutottam el arra a pontra mikor ténylegesen megértettem az evangélium üzenetét.

Olvasva a Bibliát és Istentiszteletekre járva mindig is tudtam, hogy Jézus azt parancsolta tanítványainak, hogy

“Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig”

/Máté 28:19-20/

de ez az üzenet sosem jutott el a szívemig, sosem tudatosult bennem az, hogy ez személyesen nekem is szól. Mindaddig míg 2016 szeptemberében két magyar diák beszámolóját halhattam miként szolgáltak egy évet egy Keleti országban. Az egyik lány mondata nagyon szíven ütött:,,Milyen óriási kiváltság volt az, hogy olyan emberek közé vihettem el az evangélium örömüzenetét, akik akár életük során soha nem halhatták volna.”

Világossá vált számomra az a tény, hogy a mai társadalmunkra jellemző, hogy inkább a kényelmet, biztonságot, nyugalmat, stressz mentességet tartja feljebb valónak, mint sem, hogy kimozdulva a komfortzónájából az örömhírt hirdethesse olyan emberek között, akik akár életük során sosem találkozhatnak Jézus Krisztus áldozatával és szeretetével.

Miután Isten 2016-ban szíven ütött, nem szerettem volna engedetlen maradni. Ezért rögtön elkezdtem keresni a lehetőségeket, miként részt tudnék venni a misszióban. Elsőként elkezdtem imádkozni azon népcsoportokért, akiknek nincsen lehetőségük hallani az evangéliumról, imádkoztam azért is, hogyha Isten szeretne engem is használni mint „menőt” nyisson ajtókat meg előttem. 2017 tavaszára megérkezett a válasz, ugyanis lehetőségem adódott Dél-Ázsiába menni egy hónapos missziós útra. Isten még abban az évben lehetőséget kínált, hogy részt vegyek egy másik misszióban, egy lányon keresztül, akit anyagilag és imádságban támogattam útján. Így válhattam „küldővé” is. Az elkövetkezendő években további áldásokban részesültem, ugyanis 2018 nyarán ismét visszamehettem Dél-Ázsiában, majd pedig 2019 februárjában a Közel-Keletre vihettem Jézus Krisztus örömhírét.  2019 márciusában Isten ismét lehetőséget adott, hogy „küldőként” hozzájárulhattam imádságban és anyagilag egy másik Dél-Ázsiai úthoz.

Isten különösen nagy szenvedélyt adott azon országokért, melyek a 10/40-es ablakban vannak. Mint ahogyan olvashattátok az első részben óriási szükség van ezen a területen az evangélium hirdetésére, hisz az eléretlen népek 97%-a él ezen a területen. A 10/40-es ‘ablakban’ van a legtöbb legkevésbé evangélizált nagyváros. Itt olyan városokról van szó, akiknek a lakossága meghaladja az 1 milliót. A világ 50 legkevésbé elért nagyvárosa közül mind az 50 ezen a földrészen van.

Hálás vagyok, hogy eljuthattam a 10/40-es ablakon belüli országok némelyikébe, és részese lehettem azon helyeken az örömhír terjesztésének.

“Mert ha az evangéliumot hirdetem, azzal nincs mit dicsekednem, mivel kényszer nehezedik rám. Jaj nekem ugyanis, ha nem hirdetem az evangéliumot!” 1. Korintus 9:16

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s